Gartner® Magic Quadrant™ 2021 - Pure Storage je po osmé Leaderem!

 

Společnost Pure Storage se opět stala lídrem v nedávno zveřejněném reportu pro primární úložiště Gartner® Magic Quadrant™ 2021. Stalo se tak již po osmé v řadě, kdy je Pure Storage jmenována jako absolutní Leader v oblasti Primary Storage, a již druhým rokem po sobě je označována jako Leader na obou osách Ability to Execute a Completeness of Vision, tedy ve schopnosti realizace a naplnění vize.

Společnost Pure Storage nedávno oslavila 12. výročí a to, co bylo kdysi bláznivou a vzdálenou vizí, je dnes standardem napříč podnikovými datovými centry. Složitost, vysoké náklady a negativní zkušenosti zákazníků byly normou pro tehdejší podniková úložiště. To vše obaleno v nekonečném cyklu nákupu a výměny, který probíhal každé tři až pět let. Společnost Pure vycházela z vize, že přece musí existovat lepší způsob! A FLASH je převratná technologie, která bude fungovat jako opěrný bod pro její dosažení. Rozhodli se tedy přinést vizi datového úložiště, které by bylo velmi snadno nasaditelné a současně jednoduše použitelné a ovladatelné.

Mezi největší technické výzvy patřily otázky, jak snížit efektivní náklady za terabajt allflash úložišť na úroveň diskových nebo hybridních polí? Jak najít způsob, aby SSD vydržely tři, pět a více let provozu pod vysokou zátěží prostředí datových center? A také jak skutečně inovovat redukci dat, odolnost a produktivitu na trhu, který je již léta přeplněný? Na všechny tyto otázky dokázal Pure odpovědět a výsledkem je portfolio produktů FlashArray//X, FlashArray//C, FlashBlade a FlashStack doprovázené PortWorks pro prostředí Kubernetes.

Mimo vyřešení technických problémů bylo ale daleko větší překážkou dokázat zákazníkům, že mohou využívat technologii Pure Storage u svých nejkritičtějších aplikací, že se na ni mohou 100% spolehnout a že ji mohou svěřit svá data. Dnes už o tom nikdo nepochybuje… Flash dominuje ve světě výkonově nejnáročnějších aplikací na světě a Pure Storage je maximálně jednoduchým, robustním řešením pro prostředí menších i enterprise datacenter. Je to úžasná příležitost pohlédnout zpět a podívat se, jak se vize společnosti Pure Storage naplnila.

Vedle umístění produktů FlashArray v kvadrantu lídrů pro Primary Storage byl FlashBlade také oceněn - jako lídr v Gartner Magic Quadrantu 2021 pro distribuované souborové systémy a objektová úložiště.

Oba články s proklikem na Gartner Magic Quadrant pro rok 2021 naleznete pod následujícími odkazy

 
 
 
 
Previous
Previous

FlashArray//XL - výkon a kapacita až po střechu od Pure Storage

Next
Next

Pure//Accelerate™ Digital 2021