DRUVA backup v portfoliu COMA

 

Na poli zálohování máme zkušenost s poměrně širokým spektrem produktů. Co se týče zálohovacího software Druva, začali jsme s tímto produktem sbírat první zkušenosti už před více jak 10 lety. Už tehdy se jednalo o poměrně vyspělý produkt, na který zákazníci pozitivně reagovali. V předešlých letech Druva učinila odvážné rozhodnutí a začala preferovat model „Backup as a Service“, až postupně zcela ukončila prodej svých trvalých licencí. Díky tomu mohla výrazně zjednodušit celý obchodní model ale i své uživatelské rozhraní.

To přesně zapadalo do představ o našem produktovém portfoliu, neboť jsme chtěli našim zákazníkům nabídnout kromě velkých enterprise systémů i alternativu v podobě jednoduchého zálohování, ke kterému nebude potřeba zaměstnávat backup specialistu na plný úvazek. S jednoduchostí souvisí i současný trend přechodu do cloudu. Všímáme si, že mnoho zákazníků uvažuje o využívání cloudu pro provoz svých aplikací právě z důvodu jednodušší správy. Setkáváme se už i s prvními zákazníky, kteří za sebou mají zkušenost s veřejnými cloudy, a vrací k on premise infrastruktuře, protože provoz virtuálního prostředí v cloudu vycházel příliš draze nebo vyžadoval vyšší dostupnost. Právě použití cloudu pro účely zálohování se nám jeví jako velice zajímavý případ, jak využít výhod cloudu, aniž by zákazník cokoliv riskoval.

Součástí produktů Druva jsou veškeré komponenty, které potřebujete pro zálohování serverového prostředí, koncových stanic či Microsoft 365 – licence backup software, cloud úložiště i softwarová maintenance. Zákazník má též možnost udržovat kopii dat lokálně na předpřipravené Druva virtuální appliance.

Hledáte-li alternativu ke svému stávajícímu zálohování, rádi vám o produktech Druva řekneme, ukážeme demo prostředí nebo poskytneme licence k testování.

Více informací o zálohování řešením DRUVA a produktech inSync™ a Phoenix™ naleznetena stránce DRUVA (BACKUP & DR).

 
COMA & Druva - Zalohovani a ochrana dat - Cloud
 
 
 
Previous
Previous

Pure//Accelerate™ Digital 2021

Next
Next

Spolupráce COMA & DRUVA Backup Solution